Click aici pentru a accesa Serviciile Online - Portal Medical!

Servicii

PROGRAM: Luni - Vineri : 8:30 – 13:00

ECOGRAFIA

Ecografia,tehnica examinarii cu ajutorul ultrasunetelor, este metoda care a revolutionat diagnosticul si conduita in obstetrica si ginecologie.

Ecografia obstetricala este capabila sa urmareasca evolutia sarcinii normale, sa deceleze anomalii fetale sau ale anexelor fetale, putand astfel diagnostica afectiuni pe care in lipsa ecografiei nu se banuiau.

Pentru supravegherea sarcinilor normale se indica efectuarea sistematica a trei examene ecografice:

  • La 8-11 saptamani de amenoree, pentru determinarea debutului sarcinii si precizarea datei probabile a nasterii
  • La 21-23 saptamani de amenoree, avand drept scop studierea morfologiei fetale si depistarea precoce a tulburarilor de crestere fetala
  • La 32-33 saptamani de amenoree, cand se apreciaza pe langa starea fatului, prezentatia, anexele fetale, dar si posibilitatea depistarii unor anomalii morfologice tardive

HISTEROSALPINGOGRAFIA (HSG)

  • HSG

    HSG
  • Laparoscopie

    Laparoscopie

Este examenul radiologic pentru investigatie uterotubara, cu rol in evaluarea anatomica a canalului endocervical, uterului si trompelor.

Indicatia majora este sterilitatea de cauza feminina.Examenul se face dupa o perioada de sterilitate de minim sase luni, de preferinta un an.

HSG se efectueaza (la femeia sexual activa si la care nu este instalata menopauza) in perioada 6-12 a ciclului menstrual, pentru a elimina posibilitatea unei eventuale sarcini.